Nitritsalt från 19 kr per kg
 Nitritsalt från 19 kr per kg  Nitritsalt från 19 kr per kg  

Nitritsalt från 19 kr per kg

[ Nitrit-14]

24,00kr

Varianter



E-postadress
 

Nitritsalt pris per kg, välj variant

25 kg = 19 kr/kg

15 kg = 20 kr/kg

10 kg = 21 kr/kg

5 kg = 22 kr/kg

2 kg = 23 kr/kg

1 kg = 24 kr/kg

Hel säck är 25 kg

OBS! Beställer in 15 kg och mindre skickas det till schenkers ombud

Hel säck 25 kg skickas direkt till er utan underskrift (önskas kvittens välj hemleverans i kassan), skriv i meddelandet om ni önskar schenker levererar till bestämd plats (t.ex. vänster om garagedörren)

Levereras vakumpackat eller i säck beroende på vikt

Levereras ej i 1 kg påsar utan beställd vikt i en påse / säck

Ett utmärkt salt att använda när du röker kött eller tillverkar korv

Köttet blir saftigare och ser trevligare ut

Använd när du t.ex. röker ett älghjärta eller rådjurslår, funkar också fint när man kokar saltrulle

Vakuumsalt med nitrittillsats använder du som arbetar med charkvaror för att hindra mikroorganismers (Clostridium Botulinum) tillväxt i köttprodukter. Det är ett finfraktionerat, högraffinerat salt med kubformade kristaller och en hög renhetsgrad.

Innehåller: 0,6 % natriumnitrit. och 99,4% salt

Grund Recept

8,9 liter vatten

1100 g Nitritsalt

300 g Socker

  • 1. Koka upp vattnet och rör ner sockret och saltet tills allt är upplöst.
  • 2. Låt lagen svalna till rumstemperatur
  • 3. Tvätta köttet rent från blod och annat och sänk ner köttet i saltlagen Lägg en vikt över köttet eftersom det kommer flyta i saltlagen.
  • 4. Saltet drar in i kött ca: 1cm/dygn

Saltning av julskinka

1 liter vatten

16 cl nitritsalt

2,4 cl socker

20 kryddpepparkorn

1. Koka upp vattnet och rör ner sockret och saltet tills allt är upplöst.

2. Låt lagen svalna till rumstemperatur

3. Spruta in lagen i skinkan

4. Låt skinkan ligga i kylskåpet 2-3 dagar innan tillagning

Om ni saknar saltlagespruta så brukar vetrinären har större sprutor för t.ex häst eller nötboskap

Powered by Talex e-handelssystem